Trouwjurken expositie Mart Visser in De Nieuwe Kerk Amsterdam

Couture trouwjurken in De Nieuwe Kerk Amsterdam

Mart Visser heeft De Nieuwe Kerk van Amsterdam omgetoverd tot een schitterende
catwalk met haute couture trouwjurken van zestien vooraanstaande Nederlandse ontwerpers. Van 26 augustus tot 2 oktober is het werk te zien in De Nieuwe Kerk van Amsterdam o.a. van Bibi van der Velden & Jan Taminiau.

Verder zijn er betoverende ontwerpen te zien van Edgar Vos, Frans Molenaar, Frank Govers, Max Heijmans, Dick Holthaus, Percy Irausquin, Claes Iversen,  Master and Creator Simon de Boer, Anne de Grijff, Leonie Smelt, Pauline van Dongen, Mattijs van Bergen, Marga Weimans, Fong Leng en Mart Visser.

Couturier Mart Visser is door De Nieuwe Kerk voor een periode van 2 maanden benoemt als Kerkmeester. Dat houdt in dat hij een tentoonstelling mag inrichten naar eigen inzicht in De Nieuwe Kerk in Amsterdam…, en de couture aanbidders onder ons verheugen zich dan ook alvast op een waar walhalla!  Het uitgangspunt van deze tentoonstelling is de trouwjurk en wij als WeddingWonderland juichen dit initiatief vanzelfsprekend van harte toe!

Ontegenzeggelijk spreken deze schitterende trouwjurken enorm tot de verbeelding.., het topstuk van dit evenement is echter de trouwjurk van bedenker Simon de Boer. Dit ruim 300 kilo wegende masterpiece is gemaakt van gedragen trouwjurken, en heeft behalve een sleep van 80 meter ook maarliefst 1800 meter coupe- en stiknaden in  in het ontwerp! Dit topstuk is al eens eerder tentoongesteld geweest in de Oude Kerk van Amsterdam.

Dat de nieuwe Kerk al met regelmaat decor is geweest van huwelijken, waarvan het Koninklijk huwelijk van 2002 ons nog op het netvlies gebrand staat, is natuurlijk bij een ieder bekend. De creativiteit van Mart Visser zal er zeker voor zorgen dat deze tentoonstelling een gepaste ode mag worden genoemd aan de Haute Couture van deze vooraanstaande couturiers. De signatuur van de diverse ontwerpers is tot de verbeelding sprekend.

Wij gaan kijken!

Deel dit artikel met je vrienden!

Dit bericht is geplaatst in Blog, Bruidsmode regio Amsterdam met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *